Podari darilne bone Kanza za tečaje kajtanja. Več »

Kajt lokacije

Vse naše izbrane lokacije, kjer se izvaja šola kajtanja imajo plitvo vodo, kjer vas lahko naučimo vse, kar morate znati, da postanete samostojni kajter in šele, ko ste pripravljeni, se premaknemo v globljo vodo. Spoti, kjer je samo globoka voda niso najboljša izbira, ker se prvo želite naučiti dobrega nadzora nad kajtom, pristajanjem, spuščanjem in hoje po plaži. Najdete nas na Hrvaškem, Italiji, Sloveniji ali Avstriji. Glede na sezono, smo vedno tam, kjer je tudi veter.

Hrvaška - Neretva

Lokacija: izliv reke Neretve
Sezona: maj, junij, julij, avgust, september

Celotno Jadransko morje nam nudi izvrstne pogoje za obilico užitkov na vodi. Prav zato, smo za vas izbrali zgornji bolj vetroven spot, pri izlivu reke Neretve, kjer so idealni pogoji za učenje kajterskega športa. Nizka, do kolen segajoča flat’mirna’ voda in zelo konstanten veter maestral, so pogoji, ki omogočajo izvedbo tečajev na zelo varen, hiter in predvsem zelo kvaliteten način.

 

Dostop do izliva Neretve, je zaradi dobrih cestnih povezav zelo hiter in enostaven, vzame pa vam dobrih 5 ur in že ste na spotu. Namestiev je v apartmajih, v bližnjem turističnem naselju Blace, z avtom oddaljenem vsega 5 min od kajt spota. Postelje v kajt hiši se najdejo že od 12 eur/noč, več aprtmajev pa na tem kliku.  Če se za tečaj odločate sami, vam pomagamo pri iskanju prevoza na vaš prvi kajterski dopust.

 

Klasični začetni tečaj traja 10 ur. Na Neretvi veter prične pihati v popoldanskih urah. S šolo pričenjamo okoli 13 ure, dnevno vadimo okoli 3-4 ure, oziroma cca 3-4 dni, kakšen dan namenimo počitku, kakšen dan pa nas preseneti brezvetrje, zato priporočamo za kvalitetno izvedbo od 4 do 7 dnevni termin. Termini datumsko niso določeni in se lahko prilagodimo vašim željam. Za več informacij o prostih mestih nam piši E-MAIL. Število mest je omejeno!!!

Italija- Sardinija

Lokacija: Južna Sardinija ( Punta Trettu)
Sezona: april, maj in september oktober

Perfektni kajterski spoti, s super flat vodo, na nekaterih mestih dober val, nekateri spoti pa so prav turkizno modre barve. Na Sardiniji v spomladanskih mesecih pihajo frontalni vetrovi, zato smo za našo kamp bazo izbrali Puntta tretu, na jugozahodnem delu otoka, kjer lahko kajtamo na 3 smeri vetra in kajtamo 70-80% dni. To je en izmed največjih flat spotov daleč na okoli in zelo PRIMEREN ZA ŠOLO, saj je voda skoraj povsod stojna. Mivka in do kolen segajoča voda, ter veliko prostora za vadbo, so pogoji, kateri začetnikom in vsem že boljšim kajterjem, omogočajo hiter in varen napredek, ter veliko zabave na vodi!!!

Nastanitev:

Na voljo je več vrst nastanitev. Na samem spotu je kajterski kamp. Ni lepšega, kot zvečer zakuriti ogenj, zaspati pod zvezdami in se zjutraj zbuditi direktno na spotu, pripravljen za nov session. Cena se giblje že od 7 eur/noč. Več info KiteVillageSardegna. Le 400m od spota, se nahaja prijeten B&B Casa di Luca, kjer vam pripravijo tudi zajtrk, cene pa so še vedno spremenljive od 22 eur/noč z vključenim zajtrkom. Več info na Casa Di Luca. Za večje število oseb, se najde kar nekaj idiličnih apartmajev. Rezervacijo se najlažje opravi preko portala AIR B&B.

 

Večino dni bomo preživeli na vodi, če pa kakšen dan vetra ne bo, je v okolici kar nekaj zanimivih izletniških točk, z bogato naravno in kulturno dediščino, specialna italijanska kulinarika pa ravnodušnega ne pusti še tako strastnega gurmana.

 

Točno določenih terminov tečajev nimamo in se v omenjenem terminu lahko prilagodimo vašim željam. Klasični začetni tečaj kajtanja traja 10 ur. Dnevno vadimo od 3-4 ure, oziroma cca 3-4 dni, kakšen dan namenimo počitku ali pa moramo kdaj počakati na veter, zato priporočamo za kvalitetno izvedbo od 4-6 dnevni termin. Za INFO o prostih mestih nam piši na EMAIL. Število mest je omejeno!!!

Italija-Gradež

Lokacija: Italija-Gradež
Sezona: april, maj, september, oktober

Za tiste z manj časa, ki bi se radi kajtanja naučili doma, smo pripravili 1-3 dnevne tečaje, kateri potekajo na primerno izbranih lokacijah v Sloveniji, Hrvaškem, Madžarskem in vzhodnem delu Italijanske obale od meseca maja do konca oktobra. Kraj in čas tečaja sproti prilagajamo vremenskim razmeram in vašim željam, zaradi česar so termini znani cca. 5-7 dni vnaprej.

Nam najbližji primeren spot, tako za šolo, kot pravo vrhunsko kajtanje, je tako blizu, da se tja lahko odpravimo tudi v popoldanskih urah ali po službi.Dolga peščena plaža, z otokom, ki nastane v času oseke, predstavlja izvrsten teren za učenje kajtanja.Odprtost na skoraj vse strani vetrov, pa zagotavlja dokaj dobro vetrovno statistiko in veliko kajterskih užitkov, tudi ko nismo na dopustu.

 

Če bi rad bil obveščen, kje bomo lovili veter v naslednjih dneh, se prijavi na naše info novice TU in vedno boš obveščen kje in kdaj bo potekal začetni in nadaljevalni tečaj kajtanja.