Podari darilne bone Kanza za tečaje kajtanja. Več »

SNOWKITE TEČAJI

Kajtanje na snegu je še ena odlična različica tega super športa. S pomočjo kajta, smučar ali snowboarder dobi svojo osebno žičnico, ki ga popelje po zasneženih poljanah, ali pa se z njo povzpne na vrh gore, samo s pomočjo vetra. Občutki neke vrste jadranja po zasneženih gorah, so res neverjetni. Snowkiting velja za lažje kot kajtanje na vodi iz preprostega razloga, ker je lažje vstati na snegu kot na vodi (poskusite, če nam ne verjamete).

ZAČETNI TEČAJ KAJTANJA NA SNEGU

Kaj se boš naučil?

Tečaj je sestavljen iz krajše teoretične in praktičhih vaj. Sprva se bomo naučili upravljati kajt in kasneje dodamo še smuči ali snowboard in hitro boš tudi sam potegnil svoje prve špure. Tečaj se izvaja na ravnem terenu.

 

 • predstavitev opreme
 • razlaga uporabe varnostnih mehanizmov
 • vetrovni pogoji in vetrovno okno
 • razlaga in demonstracija vaj, ki se bodo izvajale
 • vodenje, upravljanje kajta s pomočjo inštruktorja
 • vodenje, upravljanje kajta pod nadzorom inštruktorja
 • premikanje, hoja s kajtom
 • upravljanje moči kajta (različne cone: nevtralna, srednja, najmočnejša)
 • pristajanje in vzletanje kajta
 • upravljanje moči kajta z vodenjem v osmicah
 • štart s smučmi (boardom) in vožnja
 • ustavljanje in obrati

CENA:

2 dnevni , 8h, 320EUR

NADALJEVALNI TEČAJ KAJTANJA NA SNEGU

Kaj se boš naučil?

Nekaj teorije in več praktičnih vaj na gorskih (zahtevnejših) terenih.

 • meteorologija v gorah, sneg, plazovi
 • “lupanje” kajta
 • vožnja v hrib in vožnja navzdol
 • freeride vožnja (branje terena)
 • skoki in letenje
 • pripravi se za pravo gorsko jadranje!

CENA:

1 dan, 4h, 170EUR

PRIVAT URE

Kaj se boš naučil?

Popolnoma prilagojene individualne ure učenja kajtanja na snegu, pripravljene tako, da sledijo vašim ciljem. Primerno tako za popolne začetnike, kot tiste, ki bi radi svoje snowkajt znanje le nadgradili in postali pravi gorski snowkajter.

CENA:

1h/60 EUR   

 

IZ VODE NA SNEG

Če že kajtate na vodi, na snegu pa še niste poizkusili in bi si želeli, vas bodo naši inštruktorji hitro privadili na novo okolje. Ure se izvajajo individualno.

CENA:

1h/60 EUR

*Za učenje kajtanja na snegu potrebujete le smučarko opremo (snowboard ali smuči), za vse ostalo pa bomo poskrbeli mi.

 

Snowkite camps/holidays

SNOWKITE IZLETI

DNEVNI IZLETI

Obožujemo kajtanje, a še rajši s kajti “jadramo” po zasneženih gorah. Od sredine novembra do konca aprila, smo vedno na pravem mestu, da ujamemo najbolše snowkajt dneve v Sloveniji in Avstriji, kjer najdemo nekaj odličnih lokacij, kot so Bloke, Innerkrems, Obertauren, Saualpe, Koralpe, Belska gora…  Če že znate kajtati na snegu, se nam lahko pridružite na dnevnih izletih, kjer vam bomo razložili lokalne značilnosti posameznega spota in vas vodili čez velike zasnežene terene. Pravi gorski snowkajt dnevi so fenomenalno doživetje, katero morate poizkusiti.

CENA:

VODENJE 1 DAN / 50 EUR

 *Na snowkite izletih so možne tudi vse vrste inštrukcij

SNOWKITE TABOR

Konec februarja 2022

Vsak konec februarja organiziramo snowkite tabor na nekaterih znanih snowkite lokacijah. To zimo gremo na Žabljak v Črni gori, kjer leži velika gorska planota, odlična za kajtanje na snegu. Tereni so primerni za vsakogar. Na sredini planote so tereni ravni. Ko bo vaše znanje napredovalo, se lahko pomaknete na obrobje, kjer so položnejši hribčki in doline, kjer kajtanje na snegu postane zares zanimivo. Za vse izkušene, pa je v okolici veliko različnih terenov, ki bodo navdušili tiste najboljše kajterje, ki so se sposobni povzpeti prav na vrh planotastih gora. Če vetra kakšen dan ne bo, se lahko odpravimo na lokalno smučišče Savin Kuk, kjer je nekaj izvrstnih terenov za freeride, ali pa se odpravimo na turno smuko na eno izmed številnih gora v okolici.

Približna cena za 1 dan:

48 EUR/dan

SNOWKITE LOKACIJE

Če želite postati snowkajter se nam pridružite in skupaj bomo zajadrali po najbolših lokacijah v Sloveniji in Avstriji.

 

Slovenija

Bloška planota, kot glavna snowkite lokacija, leži na robu Notranjske, med Cerkniškim poljem in dolinama Loža ter Ribnice. Bloke so znane kot zibelka starega ljudskega smučanja. Srednji ravni del planote je kot nalašč za začetnike, na robovih pa se najde nekaj razgibanega terena, kje boste vstopili v novo dimenzijo tega super športa. Učenje poteka, kadar piha severni veter (burja), od sredine novembra do sredine marca. Večkrat se na snowkite odpravimo na Veliko planino. Ostale primerne lokacije so še Lesce, Postojna, Struška planota… Lokacije izbiramo glede na snežne in vetrovne razmere, tako da smo vedno na najbolših pogojih.

 

Avstrija

V Avstriji najdemo veliko vrhunskih lokacij, kot so Innerkrems, Saualpe, Obertauern in številne druge primerne gore in planote, kjer bodo začetniki ter izkušeni našli svoj pravi teren. Snowkite v Avstriji izvajamo že leta in dobro vemo, kdaj ter kje moramo biti, da čim bolje izkoristimo tiste prave dni. Dnevne izlete in učenje izvajamo, ko so vremenski pogoji primerni, od sredine novembra, pa do konca aprila.

Kontaktiraj nas, da vas dodamo na seznam in obvestimo, ko se odpravimo na teren.